Jouw klant is klaar voor de volgende stap: van loondienst naar ondernemerschap. Hoe zorg jij dat hij zijn gezin financieel kan blijven onderhouden?

Voor Leon van Ommen was het na vier jaar werken in de automotive industrie tijd om zijn droom waar te maken: een bedrijf runnen waar mensen met een voorliefde voor klassieke auto’s terechtkunnen voor (ver)koop, stalling en onderhoud. De locatie vormt tegelijkertijd het verrassende decor voor meetings en events. Maar alle zekerheden van een baan in loondienst loslaten, dát is nogal wat. Zijn Register Belastingadviseur (RB) Remco de Graaf hielp hem bij het vinden van een passende oplossing. Leon: “Zonder Remco had ik deze stap nooit durven zetten.”

Toen Remco hoorde over de plannen van Leon, was voor hem snel duidelijk waar de uitdaging lag. Want een jonge ondernemer die net is verhuisd en kleine kinderen heeft, kan niet zonder financiële middelen waarmee hij zijn gezin kan onderhouden. Remco: “De eerste vraag die ik aan Leon stelde, was: hoeveel geld heb je elke maand minimaal nodig?”

Wie

Ondernemer
Leon van Ommen
Eigenaar Differs Group
differsgroup.nl

Register Belastingadviseur
Remco de Graaf, RB
Smit en De Wolf
smitwolf.nl

Aan het salaris van een dga zijn eisen gesteld. Gelukkig voldeden de wensen van Leon daaraan.

Remco de Graaf, RB bij Smit en De Wolf

 

Vaste management fee

Om te waarborgen dat Leon dat bedrag daadwerkelijk zou gaan ontvangen, adviseerde Remco hem individueel een beheer bv op te richten en samen met zijn collega een werkmaatschappij te starten: Differs Group bv. “Binnen deze holdingstructuur vallen de entiteiten die horen bij de verschillende activiteiten van het bedrijf onder de werkmaatschappij en kunnen zowel Leon als zijn collega maandelijks vanuit hun eigen beheer bv een vaste management fee doorbelasten aan de werkmaatschappij. Met die fee betalen ze zichzelf vervolgens salaris uit.”

Salaris dga

Het voordeel van deze constructie is dat een ondernemer zeker is van zijn inkomsten – mits er door de werkmaatschappij genoeg geld wordt verdiend. Oók als Leon ziek wordt, want in deze situatie geldt doorbetalingsplicht. Remco: “Waar je wel rekening mee moet houden, is dat Leon in dit geval directeur-grootaandeelhouder (dga) van zijn eigen beheer bv is. En aan de hoogte van het salaris van een dga zijn eisen verbonden, omdat deze onder de gebruikelijkloonregeling valt. Dat betekent dat het salaris marktconform moet zijn (met een marge van vijfentwintig procent) en minimaal € 45.000 per jaar bedragen. Gelukkig voldeden de wensen van Leon daaraan.”

Salaris versus dividend

Leon droomt ervan ooit zelf een klassieke auto te rijden. Het liefst een Porsche 964. Om dat te bereiken werkt hij samen met zijn collega hard aan de groei van hun bedrijf. RB Remco houdt deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten. Remco: “Zodra er winst gemaakt wordt, is het mogelijk om dividend uit te keren. Maar we kunnen de privéinkomsten van Leon ook verhogen door zijn management fee aan te passen aan de situatie.”

Privé aansprakelijkheid

Een belangrijk aandachtspunt daarbij is dat salaris aftrekbaar is en dividend niet. En er moet voorafgaand aan een dividenduitkering altijd een uitkeringstoets worden gedaan: kan de bv door deze uitkering op de korte termijn nog wel aan haar financiële verplichtingen voldoen? “Als dat niet het geval is, mag er ook geen dividend worden uitgekeerd. Doet een dga dat toch, dan is hij privé aansprakelijk voor schulden van de bv, tot aan de hoogte van het uitgekeerde bedrag aan dividend.”

Van theorie naar praktijk

Remco houdt daarom continu voor Leon in de gaten wat alle mogelijkheden en de bijbehorende zakelijke en privébelangen zijn. Iets waar Leon maar wat blij mee is: “Natuurlijk wil ik als ondernemer geld verdienen, maar ik wil ook zo lang mogelijk voorkomen dat ik in de hoogste belastingschijf van 52 procent terechtkom.” Voor Remco is dat een van de redenen waarom hij zijn werk met zoveel plezier uitvoert. “Als je nog studeert blijft het vaak theoretisch. In de praktijk merk je pas goed dat de adviezen die je geeft mensen privé in hun portemonnee raken.”

Variatie

Maar het mooiste van het vak als RB in het mkb is voor Remco de variatie in het soort klanten waarmee hij persoonlijk contact heeft. “Gister zat ik nog om tafel met de eigenaar van een kinderkleding en -boekenwinkel en vorige week had ik een afspraak bij een snookercentrum. Vandaag bevindt mijn werkplek zich tussen de mooiste klassieke auto’s. Daarvan zet ik straks even een fotootje op mijn Instagram.”

Salaris DGA: niet te hoog en niet te laag

Omdat het salaris van een DGA onder de gebruikelijkloonregeling valt, zijn er eisen aan de hoogte gesteld. Hiermee kun je jouw klanten behoeden voor financiële tegenvallers. Want een te laag salaris is niet handig, omdat een ondernemer dan in de praktijk meer moet opnemen en daarmee zijn rekening courant schuld aan de bv snel oploopt. Dat is tot een bedrag van € 17.500 geen probleem. Zodra dat bedrag hoger wordt, ziet de Belastingdienst het als dividenduitkering en moet er belasting worden betaald. Erg vervelend als daar eigenlijk geen geld voor is. Een te hoog salaris is – los van de hogere vrije ruimte waaruit vergoedingen en verstrekkingen plaats kunnen vinden – ook niet voordelig, omdat het belastingtarief kan oplopen tot maar liefst 52 procent. Aanvulling van het inkomen met dividend is dan voordeliger, omdat dat privé wordt belast tegen 25 procent.

Remco de Graaf, RB bij Smit en De Wolf

Remco de Graaf begon zijn carrière als voetballer bij ADO Den Haag. Na zijn actieve loopbaan als voetballer volgde een carrièreswitch. Na verschillende functies kwam Remco als assistent accountant bij Rosier Bij Van Kan terecht. Na vier jaar stapte hij begin 2019 over naar Smit en De Wolf.  In 2019 volgde hij ook de RB Academy. Bij Smit en De Wolf is Remco als Register Belastingadviseur betrokken bij Differs Group.

 

Over Smit en De Wolf
In 1974 besloten Ton Smit en Jan de Wolf om voor zichzelf te beginnen. In de jaren ’90 en ’00 ontwikkelde het kantoor zich van administratiekantoor naar volwaardig accountant- en adviesorganisatie. Het bedrijf maakte in die jaren een enorme groei door. Omdat het kantoor te klein werd is besloten te verhuizen naar een nieuw pand in Scheveningen.

Leon van Ommen, eigenaar Differs Group

Na vier jaar op de loonlijst van een automotive industrie bedrijf begon Leon in 2019 Differs Group. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in (ver)koop, stalling en onderhoud van klassieke auto’s. Tegelijkertijd vormt de garage het decor voor meetings en events.  

Gerelateerde verhalen

Vakantiepark Schaijk
Herstructurering na bedrijfsoverdracht

Bekijk het verhaal

Jacobs Cuijk Wonen – Slapen
Bedrijfsoverdracht. Schenken of niet?

Bekijk het verhaal